Vzdušné zámky - multimediálny protidrogovo – motivačný koncert

04.07.2013 00:51

Dňa 7. februára 2013 sa študenti druhého ročníka zúčastnili protidrogovo – motivačného koncertu VZDUŠNÉ ZÁMKY. Základnou motivačnou a dejovou líniou programu boli ľudské súkromné „ vzdušné zámky“, ktoré si postaví každý jedinec vo svojom vnútri a túži sa k nim priblížiť.

Snahou každého mladého človeka je vymazať zo života šeď a nudu, zažívať neskutočné, skúšať zakázané a lietať neviazane čo najvyššie. Tieto túžby sú základom súkromných vzdušných zámkov, ktoré ako bublina nečakane prasknú a pád z tých klamných výšok je ako prebudenie sa zo zlého sna.

Drogy sú jedným z tých najzákernejších výťahov z reality do vysnívaných výšok. Drogy a závislosti sú prehnitým, pomaly praskajúcim lanom, ktoré chtiac – nechtiac hádžu mladým z výšky pod nohy tvorcovia vzdušných zámkov súčasnej doby ( image, mamon, bulvár, móda).

Drogy na chvíľu spravia z chalana kráľa vzdušných zámkov a z dievčaťa princeznú, no realita je taká, že tá vysnívaná koruna na hlave je tŕňová, slaná od sĺz a červená od krvi.

Alkohol, mäkké a tvrdé drogy, závislosť na počítačoch, mobiloch, gamblerstvo, ale aj bulímia a anorexia ako choroby úzko súvisiace s modernou závislosťou na fyzickej dokonalosti – to sú vzdušné zámky, ktoré sa postupne v programe menili na vzduch.

V programe upozornili na fakt, že tým najsilnejším pozemským zámkom je rodina, vzdelanie a zopár pozitívnych priateľov, ktorí moc nesľubujú ale konajú, najmä vtedy, keď padáme. No niekedy stačí jediná sekunda, jediná dávka vzdušného šťastia a človek postupne stratí úplne všetko.

V programe učinkovali profesionálne trio špičkových hudobníkov Boris Lettrich, Mário Tománek a Peter Mihál, známi z pôsobenia v skupine AYA a z účinkovania v súťažiach Eurovision Song Contest a Hit storočia.

Verím, že koncert zapôsobil na žiakov a vezmú si z toho ponaučenie do života.

—————

Späť


Kontakt

Protidrogová prevencia - OA Levice

Obchodná akadémia, Ul. Kálmána Kittenbergera 2, 934 40 LEVICE

036/6312171